Vecka 28 2010 • Självporträtt

Jag försöker att delta i Fotosöndag varje vecka. Veckan som gick var temat självporträtt. En tråkig debatt blossade upp på Twitter där några tyckte att ett självporträtt minsann bara kunde vara på ett sätt. En tråkig inställning tycker jag. Min kreativitet är gränslös och mitt sinne fritt. Här är fem väldigt olika bilder på temat självporträtt.

Blyertsteckning. Jag valde att gestalta mig själv som trasig på grund av symptomen på Ménières syndrom har blossat upp igen.

Karikatyrstil.

The Mohammed Style.

My Eyes. Ett high key självporträtt.

The Naked Truth. Ja här är jag. Helt okonstlad.

*************

Inte en enda bild är i stilen passfoto

Annonser

9 thoughts on “Vecka 28 2010 • Självporträtt

 1. Jag håller med dig. Det går ju ändå ut på att visa sin egen tolkning, inte följa ett manus där det står gör si gör så. Som jag läste någon annan skrev, det skulle bli tråkigt i längden att gå igenom alla porträtt när dom ändå blir ganska lika.

  Hoppas symptomen dämpar sig ordentligt snart så att du får njuta utav sommaren och kan lägga koncentrationen på annat.

  /Din nakne vapendragare

 2. Jag har verkligen fastnat för ”My eyes”. Har kommit på mig själv att gå in på flickr och titta på den flera gånger. Tror det är det lite hårda ansiktsuttrycket och de isande blå ögonen mot det vita ”oskuldsfulla” som skapar en kontrast jag faller för och som ger en vilja att se mer, att förstå vad som finns bakom de där ögonen.
  Som sagt, hamnar helt klart i mina favoriter just nu. 🙂

  Ha en skön sommar!
  /Amanda

  • Tack snälla du. Blir rent lycklig här. Jag älskar själv den bilden. Blev glad som en speleman när jag såg att jag hade fått till en ljussättning och inställning på kameran som gav det här resultatet utan någon bildbehandling i Photoshop.

   Ha en underbar sommar du med Amanda.

 3. Önskar jag kunde rita =) Karikatyren är ju tokskön. Blyertsteckningen är också riktigt bra, det enda som stör mig något är ”kindstrecken” från näsan ner mot munnen, som verkar sitta lite för tätt, eller? Keep up the good work!

  • Håller med men måste få försvara mig med att detta är det första självporträtt jag någonsin har tecknat…

   Ur den aspekten är jag rätt nöjd. Men absolut är där mycket som kan göras så mycket bättre. Får träna mer helt enkelt. Var roligt att sitta med skissblock, blyertspennor och en spegel.

 4. Vad roligt att fotosöndags tema för förra veckan, ”självporträtt”, också blev veckans teckning här hos dig… Och en kommentar i sig till att ett självporträtt kan vara så mycket mer än vad man först tänker kanske… 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s