Dags att ta näringsintag på allvar

Förra veckan kom jag, efter flera samtal och en föreläsning med Elin VesterskovLomma Kiropraktorklinik, äntligen till skott och beslöt mig för att gå all in med produkter från Herbalife. Att äta rätt är viktigt om man tränar. Kroppen behöver rätt näring för att man ska få ut maximalt av ett träningspass och för att sen återhämta sig ska man inom trettio minuter efter avslutad träning få i sig rätt näring för att musklerna ska återhämta sig på ett bra sätt. Visst går det att uppnå dessa båda villkor med vanlig mat om det är rätt sammansättning på den d.v.s alltid mat bestående av kolhydrater, protein och fett. Nackdelen är att man lätt missar något ämne som i det långa loppet kan göra skillnad. Att använda olika typer av shakes för att uppfylla dessa villkor är en enklare väg att gå. Enkelhet ska icke föraktas.

Notera dock att jag absolut inte ersätter mat med shakes utan jag kompletterar mitt näringsintag med shakes. Det är skillnad.

Nu efter en dryg veckas någorlunda korrekt användning, Elin säger att jag har varit duktig på att följa hennes råd, kan jag konstatera att Herbalife 24 är riktigt bra. Gissar att det tar en tid för kroppen att vänja sig vid något nytt och att anpassa sig där efter för på de senaste träningspassen har jag verkligen känt mig stark i kroppen och inte fått några direkta dippar som jag annars brukar få. Jag kan fortfarande få träningsvärk men inte alls i den omfattningen som tidigare. Herbalife sponsrar bland annat en dansk triathlet som heter Tine Holst och Elin ska försöka få henne att hjälpa mig och ytterligare några som Elin tränar eller coachar på något sätt. Alla med det gemensamma målet att genomföra en triathlon på så kallad Ironman-distans (3,8 km sim, 180 km cykel och 42 km löpning) under 2015. Hjälpen består i tips på upplägg av näringsintag under ett så långt lopp. Allt med utgångspunkt från Herbalifes produkter. Jag hoppas att det kan realiseras.

På förmiddagens cykelpass över 95 km provade jag ett för mig helt nytt upplägg med vätska och energi. Precis innan jag stack ut drack jag en Herbalife 24 näringsshake. Under passet åt jag en proteinbar varje timme. Drack totalt sett 1,4 liter High5 Energy Source Plus under passet. Direkt efter passet drack jag en återhämtningsshake bestående av 50/50 Herbalife 24 Formula 1 Sport och Herbalife 24 Rebuild Strength.

Tidigare har jag druckit High5 Energy Source Plus och ätit High5 Isogel under längre cykelpass. Det gjorde jag även senast jag körde den 95 km rundan som jag cyklade i förmiddags. På det passet fick jag stanna i Staffanstorp på en bensinmack och fylla på depåerna i kroppen samt tanka upp vattenflaskorna med vatten. Det var en dag med kanske 8-10 °C högre temperatur än i dag vilket kan ha en viss betydelse.

Efter förmiddagens pass kan jag konstatera att upplägget jag nu gjorde funkade oerhört mycket bättre för mig. Jag kunde köra på hela rundan och behövde inte stanna för att tanka vätska eller energi. Kommer att ändra frekvensen för intag av proteinbars till en var 45:e minut och jag kommer förmodligen att ersätta High5 Energy Source Plus med Herbalife 24 Prolong.

Med mina nya kunskaper och Herbalifes produkter känner jag att jag har tagit flera stora steg mot att kunna hantera påfrestningen som ett triathlon över Ironman-distans utsätter kroppen för.

*****

Om du vill gå ner i vikt eller bättre kunna kontrollera din vikt ska du absolut prova Herbalife 24 Formula 1. Jag kan hjälpa dig att skaffa det, bara hör av dig.

*****

Om jag får ut något av att skriva dess lovord om produkterna? Nej, absolut inte, jag vill bara dela med mig av något som funkar klockrent för mig.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s