Rehab och nytt fokus

Tiden flyger och nu var det en evighet sen jag senast skrev något. Anledningen till detta var helt enkelt att jag bara några veckor före Båstad Marathon åkte på en skada som gjorde att jag tvingades avstå loppet. Skadan – inflammation i ITB-senans övre fäste – satt i ett bra tag och det var först i september som jag började att springa igen. Då i form av rehab-löpning och föga inspirerande intervaller som 5 x (1 minut joggning + 1 minut promenad). Under perioden fram till dessa rehab-pass hade jag med stor påverkan från min personliga tränare börjat att snegla på triathlon. Sommaren ägnade jag därför åt simning i havet och cykling på MTB.

image

I böljan den blå iförd våtdräkt.

image

På toppen av Mount Lund, eller St Hans backar som det heter egentligen.

Jag är oerhört glad för mina vattentåliga hörapparater från Phonak som har gjort att jag kunnat vara med i löpskolningskurs och andra gruppträningar och där höra vad så väl instruktör som övriga deltagare säger. Det är minst sagt ett lyft gällande den disciplinära biten av att träna. Om jag då och då kan få lite social prägel på ett pass är det mycket lättare att genomföra alla ensamma pass.

Nu är det 2014 och jag har ställt om mitt fokus från att tidigare i princip helt vara inriktat på löpning till att vara inriktat på triathlon. Träningen är mer varierad eller rättare sagt, den är lättare att variera mer när jag lägger till två grenar. Jag är anmäld till två triathlonlopp – ett över sprintdistans och ett över olympisk distans. Jag är sugen på att anmäla mig till något lopp över en halv Ironman-distans men det blir i så fall att jag tar mig an det om träningen har gått bra och kroppen är frisk och mogen för uppgiften. Jag tänker inte slita sönder kroppen genom att ge mig på en uppgift den inte är redo för ännu.

image

Nu är snart våren här och mössan åker av men fram till dess kör jag vidare i min imitation av en maskros.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s