Lastförmåga och vardagsliv

20121209-215211.jpg
Vardagsmässigt funkar Ford B-MAX någorlunda för oss. Vi är två vuxna, ett barn och en hund. Om hunden ska åka säkert måste ett säte fällas så att hundburen får plats. Det tar bort möjligheten att ta med ytterligare en person eller två i bilen. För att åka och veckohandla funkar bilen bra för oss. Lastutrymmet bak är tillräckligt för det antal matkassar vi normalt sett handlar. Dock blir det väldigt omständigt ifall hundburen måste plockas ut så fort någon ska köra och handla.

Vi spelar golf alla tre. I dag tog jag fram enbart min egen golfbag, öppnade bakluckan, lyfte upp golfbagen och konstarerade snabbt att det definitivt inte är en golfbil (dålig ordvits). Det finns inte en chans att få plats med tre golfbagar och två vagnar. Ja sen ska hunden med ovanpå det hela. Rent lasningsmässigt är inte Ford B-MAX en bil för en familj. I varje fall inte för en familj som oss. Visst, det finns selar till hundar så att de kan sitta i baksätet men det är enligt vårt sätt att se det inte ett alternativ. En anledning är att hunden mår bäst av att åka i en bur med täckta sidor eftersom han annars lätt blir åksjuk.

I dag har vi en Citroën C3 som andrabil. Ford B-MAX är en trevligare bil än Citroënen på flera punkter men skillnaden, för de ändamål vi använder en andrabil till, är inte tillräckligt stora för att motivera ett byte.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s