The heat is on!

Nu är äntligen premiären för att sitta i uterummet och umgås avklarad för detta året. Det blev väldigt mycket tidigare än tidigare år. Hela förtjänsten för det är en fantastiskt liten apparat som kallas kvartsvärmare. En makalös manick!

Vi köpte en kvartsvärmare från Energiråd Norden AB under vintern men först för två veckor sen hade vår elektriker tid att dra el till uterummet och den plats där jag har monterat kvartsvärmaren. I lördags grillade vi och hade goda vänner på besök. Barnen lekte inne i huset och vi vuxna satte oss i uterummet och pratade över några goda öl under det att maten blev klar på grillen. Vi tog inte på oss några ytterkläder eller skor utan startade helt enkelt enbart vår kvartsvärmare. Den drar igång på ett kick och ger direkt en skön värme. Fördelen med en kvartsvärmare jämfört med infravärme är att infravärmaren värmer upp luften vilket då får till följd att värmen blåser bort lätt, medan kvartsvärmaren värmer materia d.v.s oss människor och värmen kan med andra ord inte blåsa bort. Vi var entusiastiska redan efter att min twitterkompis Åsa hade berättat om kvartsvärmaren men nu när vi verkligen fick uppleva vad den går för är vi helt sålda. Den här kommer att ge oss underbart sköna kvällar i uterummet.

Tack Åsa och Energiråd Norden AB.

Kvartsvärmaren in action. Den inte bara värmer gott, den lyser även upp uterummet.

Här illustrerar jag den enda nackdelen med kvartsvärmaren – färgen på ljuset. Lite Red Light District över vårt uterum. Det bjuder vi på och fördelarna väger upp ljusets färg flera hundra gånger om.

Annonser

One thought on “The heat is on!

  1. Visst är den grym! Vi har en golvstående från Energiråd Norden som vi använder på campingen. HELT kanon & förlänger absolut både kyliga sommar kvällar, men också höst & vår.

    Men Red Light District får man bjuda på *haha* Du kan ju tänka dig hur vår vita paviljong LYSER RÖTT på campingen, man drar inte för de täta ytterväggarna direkt!! Då tror alla att man är riktigt porrig……

    Njut sköna ute dagar i värmen

    //Sessan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s