Älska mat

I söndags var vi på mässan Älska mat på Slagthuset i Malmö och njut av så väl godsaker som mat. Temat var italienska smaker och det var sannerligen inte fel att stå vid en monter och doppa gott nybakat italienskt bröd i ljuvlig olivolja eller att verkligen försäkra sig om den i 36 månader lagrade parmesanostens förträfflighet så mycket att man fick en konstig blick från kvinnan bakom disken. På mässan såg vi även en person känd från teve. Synen av honom var en verklig bekräftelse om hur man kan luras i teve.


Chili är inte enbart vackert i en maträtt, den gör sig förträffligt på bild.


Korv på längden och tvären. Tjocka, smala, kall- och varmrökta i mängder av smaker och varianter.


Lyxiga gräddbullar överdragna med både mörk och ljus choklad. Smaksatta med lakrits.


Ljuvliga muffins, eller cupcakes som de nu mera heter på ren svenska, från Ooh Cupcakes! i Malmö. Helt klart värt ett besök. Deras chokladvariant gick rätt in i hjärtat.


Här fanns tre sorters italienskt bröd, olivolja, balsamvinäger samt en röd gegga av något slag. Det fanns så klart även en skål med havssalt. Halleluja!


Vackra färger, former och smaker.


Här erbjöd de olika sorters choklad. Vi hade alla tre svårt för att bestämma oss för vilken som var godast. Det slutade med inköp av tre olika chokladkakor. I ståndet bredvid hade de kulinariska chips och lantchips, gissa om Oscar mycket omsorgsfullt gick in i rollen som bedömare av vilken av alla tio smakerna som var den bästa. Han charmade tjejen som hade ståndet så pass att vi fick en extrapåse på köpet av de tre som vi handlade.


O heliga parmesanost! Den här är lagrad i hela 36 månader. Mama Mia!

Ja så var det den där personen som är känd från teve. Bo Hagström stod i en monter och signerade sin senaste bok. Jag tycker om hans teve-program Solens mat och har sett många av programmen. Det slog mig genast att han var bra mycket kortare än vad jag hade en bild av att han skulle vara från teve. Känns som om de lägger ner arbete på att hitta människor med anknytning till mat i hans program som får honom att framstå som en storväxt skandinav. Lite kul tanke även om jag inte tror att den är helt sann. Sanningen är väl snarare att genomsnittsitalienaren inte är lika lång som genomsnittsskandinaven.

Annonser

One thought on “Älska mat

  1. Ah, det låter och ser ut som om man hade missat nåt riktigt bra där nere i Malmö. Härligt läskande bilder. Favoriten är brödet med de olika oljorna och parmesanosten förstås! Beslutet är taget, jag MÅSTE på matmässan här i Stockholm!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s