SVT vill avgiftsbelägga Internet

Eva Hamilton VD för SVT, vill införa en tv-licens för våra datorer eftersom man kan titta på SVT Play via Internet. Läs artikeln i sin helhet.

Jag tycker att det här är en skrämmande idé. Vad är nästa steg? Kanske man ska införa artistskatt för alla som har dusch eftersom man kan sjunga i duschen? Det jag invänder mig mot är givetvis inte tanken om public service utan just att SVT vill införa en avgift för mitt användande av Internet. Visst kan jag se SVT Play via Internet och även via min digitalbox till teven men hur ofta gör jag det procentuellt sett av den tid jag spenderar på Internet och vid en teve? Inte är det mycket. I ärlighetens namn säkert inte ens 1%. Via digitalbox har dessutom SVT Play ett så uselt utbud att det gränsar till pinsamt.

Vad SVT borde göra är att i likhet med t.ex TV4 införa en avgift för att se på vissa program. Om nu trettioåriga avsnitt av Hemsöborna är något som stärker den svenska kulturen kan de som anser det och vill se dessa, säkert tänka sig att betala en slant för att göra det. Varför ska alla kollektivt bestraffas med en avgift bara för att SVT vill lägga ut sina program på webben och bara för att alla med Internetuppkoppling kan titta? Känns lite som att McDonalds skulle kunna kräva vägskatt eftersom de genom att bygga vägkrogar gör så att trafikanter kan stanna och äta samt ta del av den amerikanske kulturen.

SVT får gärna utveckla SVT Play via digitalbox. Det är under all kritik på vår digitalbox med abonnemang från Telia. Ett abonnemang som kostar en ordentlig slant varje månad. Där är tydligen inte pengarna avgörande för utbudet, undrar hur de skulle kunna bli det på Internet.

*****

Uppdatering
Artikeln på IDG och på DN Debatt ger en lite mer sansad och icke förvanskad bild av vad SVT egentligen har gått ut med. Man ska alltid ta det som publiceras i Aftonbladet med stora mängder salt vilket än en gång har bevisats. Av artiklarna på IDG och DN Debatt tycker jag dock inte att det framgår om SVT vill lobba för ytterligare en avgift eller om de endast avser att skrivningen av TV-licensen ska skrivas om. En omskrivning och anpassning efter dagens samhälle känns befogat. Ytterligare en avgift känns helt obefogat och personligen skulle jag aldrig få för mig att betala den. Det är inte någon i min familj som tittar på SVT Play i någon av våra tekniska apparater hemma.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s