Svenska Mästare

Stolta medlemmar i Malmö FF. Precis hemkomna från Stortorget i Malmö där vi har hyllat Sveriges mest meriterade fotbollsförening efter deras 19:e serieseger i Allsvenskan.

Vilken säsong!

I år har verkligen varje match varit oviss fram tills domaren blåst till spel. Egentligen bara matchen hemma mot Kalmar FF som kändes oviss även efter det att domaren flöjtat i sin pipa. Den matchen slutade också i ett nesligt och helt galet baklängesmål. Stod på läktaren och såg ut som en fågelholk då en väldigt trött kalmarspelare får en sån där drömträff ungefär lika sannolik som att skrapa fram ekonomiskt oberoende på Triss. Vad hände? Men…

Ja ja, i slutändan var allt tämligen klart. Malmö FF är utan snack det bästa laget i Sverige även säsongen 2010. En mindre klubb i nordvästra hörnet av Skåne trodde de skulle kunna ta guld. Dock, 10-0 i de sista tre matcherna visar med all tydlighet hur en slipsten ska dras och en fotboll hanteras. Ni var bra i år HIF men det räckte inte att vara bra för att slå Malmö FF anno 2010.

Vimlar av bilder och filmklipp på nätet. Jag gråter inte lika mycket som jag gjorde på Stadion i söndags när jag tittar på dem men huden knottrar sig, nackhåren reser sig och ögonen tårfylls. Jag bidrar med några få bilder från hyllningsfesten på Stortorget.

MFF:are är vi alla
Vi segra skall men aldrig falla
De orden bör du alltid minnas
och du ska se hur lätt det går

Detta bildspel kräver JavaScript.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s