Sjukvård, var god dröj

Var idag på läkarbesök på den lokala läkarkliniken. Hade då jag var där i torsdags och fick recept på min medicin för sjukdomen Ménières syndrom, bett dem att rekvirera mina journaler så att de fick historiken och alla fakta. Någon journal hade de inte idag. Läkaren jag pratade med kunde inte svara på mina frågor utan tyckte att jag skulle ta dem med en öronspecialist. Jag höll givetvis med. De gjorde ett hörseltest på mig. De av er som har gjort ett hörseltest på en öronavdelning av ett lasarett vet hur det går till och att man sitter i ett totalt ljudisolerat rum. Nåja, idag satt jag i ett vanligt mottagningsrum precis innanför dörren ut mot korridoren där alla går förbi. Satt med ansiktet mot dörren och ryggen mot sköterskans skrivbord. På skrivbordet hade hon utrustningen för hörselmätning. Jo, tjena.

Efter hörselprov fick jag prata med läkaren igen. Han hänvisade åter mina frågor till en öronspecialist. Okej, tyckte jag, när kan jag träffa en sådan? Jag har remitterat dig till Lunds Universitetssjukhus så det är bara för dig att gå hem och vänta på en kallelse. Men, försökte jag, det är ju nu jag behöver komma dit. Det är nu jag har symptomen och vill testa behandlingsalternativ för att se om där finns någon som kan hjälpa mig. De kallar dig när de har en tid att stoppa in dig, svarade han. När kan det bli då, undrade jag. Det vet man inte, svarade han.

Svensk sjukvård är verkligen dålig…

Annonser

One thought on “Sjukvård, var god dröj

 1. Ibland (eller oftast) känns den ”vanliga” sjukvården hopplös. Husläkare och dess syfte att bota ”vanliga” sjukdomar förstår jag, men förstår inte viljan att kunna speeda upp en remis (vilket de kan om de vill). Det tycker jag är svagt.

  Själv har vi brottas ganska mycket med både min och min frus Whiplash (var i samma bil). Jag har nog haft större tur än min fru, både olycks- o sjukvårdsmässigt.
  Tyvärr har min privata sjukvårdsförsäkring möjliggjort att jag kan hjälpligt fortsätta att arbeta normalt. Tyvärr i den mening att inte alla haft samma chans. Är övertygad att om landstingssjukvården fungerat på samma sätt som den privata hade vi haft mindre antal sjukskrivna och personer med bättre förutsättning att ”leva ett normalt” liv.

  Hoppas att du kommer att få den vård som krävs och i rätt tid.

  Mvh,
  Peter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s