Lite om Legoland


Bilden är redigerad med hjälp av Viveza.

Lovade en av mina twenner att skriva lite om Legoland. För mina twenner har jag alltid tid och försöker tillmötesgå önskemål. Här kommer så en liten text och bildberättelse om Legoland.

Legoland är i mitt tycke den absolut bästa nöjesparken i Norden för en familj. Det är helt perfekt ur många aspekter. Attraktioner som tilltalar alla åldrar. Rent och snyggt. Underbar parkkänsla och något spännande runt varje hörn. Man betalar entré sen är samtliga aktiviteter gratis. Vi har nu varit där tre år i rad. Kanske inte så konstigt då vi bor drygt tre timmars bilkörning därifrån. Sonen har fått åka nya attraktioner år från år efter hand som han har vuxit. I år kunde han åka samtliga attraktioner och var stolt som en tupp. Nu återstår bara en aktivitet som han fått vänta på och det är barnens körskola. En aktivitet där barn från sju till tolv år lär sig trafikregler och trafikvett på ett för barnen roligt och spännande sätt. De får köra bil själva på ett område uppbyggt som en stadsmiljö med gator, övergångsställe, trafikljus och en massa annat. De får anvisningar av personal och belönas med ett personligt körkort. Den aktiviteten får sonen göra nästa gång vi besöker Legoland.

Legoland är mycket välbesökt i semestertider och på lördagar, söndagar och helgdagar. För att få ut mesta möjliga av upplevelsen är mitt råd att åka dit en tisdag, onsdag eller torsdag under maj till juni eller i september. I juli har majoriteten av svenskar och danskar semester och då är där mycket besökare. I augusti invaderas Jylland av tyskar. Det är då de har sin stora semesterperiod. I fredags hade vi en helt perfekt dag med knappt några köer alls till någon attraktion. Tror att vi stod i kö tio minuter som längst och det är en överkomlig väntetid även för barnen. Köandet är i och för sig lättare för barnen än för de vuxna eftersom många av attraktionerna har en LEGO-byggplats dit barnen kan gå medan de vuxna köar. Orättvist kan tyckas, men förbannat skönt då det helt eliminerar gnäll så länge blodsockernivån eller hungern befinner sig på rätt sida om den kritiska gränsen.

Vilka attraktioner får man inte missa? Ja, inte en enda enligt mig. Barnen bör lätt hinna med alla attraktioner de får lov att göra. De, enligt Legoland själva, mest populära attraktionerna är:

 • Falck Fire Brigade – bli brandsoldat på uppdrag
 • Draken – en snäll bergodalbana
 • Atlantis by Sea Life – ett akvarium
 • LEGO Canoe – flume ride i kanot
 • The Temple – skjut på saker med laser
 • Vikings River Splash – flume ride i gigantisk badring
 • X-Treme Racers – bergodalbana
 • Power Builder – låt en industrirobot leka med dig

Nytt för i år är att man kan köpa ett Expresspass som ger snabbare tillträde till de ovan åtta angivna attraktionerna. Man tar dock betalt för Expresspass och det finns ett begränsat antal tillgängliga. Som jag förstod det finns de inte tillgängliga varje dag heller. Jag ser dock inte någon som helst anledning att köpa ett Expresspass om du följer mitt råd och besöker Legoland en eller två vardagar utanför huvudsemesterperioderna.

Utöver ovanstående attraktioner tycker jag att man inte får missa deras filmvisning av 4D-film. Fantastiskt välgjorda 3D-filmer med en extra dimension tillagd. Där är ett utsiktstorn som är bra att åka upp i tämligen omgående för att bilda sig en uppfattning om storleken på nöjesparken. Miniatyrvärldarna uppbyggda av LEGO är ett inslag som känns obligatoriskt. Helt fantastiskt vad man kan skapa med bara LEGO-bitar. Där är fler fantastiska åkturer i så väl guldgruvetågvagnar som i båtar som är värda din tid. Piratbåtarna där man har vattenkrig med folk på andra piratbåtar samt människor som står på strategiska platser omkring den stora poolen är också en höjdare. Du blir blöt så om det inte är varmt ute är en regnponcho eller ett regnställ ett vettigt plagg att ta på innan man gör den attraktionen. Där finns snurrande koppar, snurrande båt, minisafari för barnen, en tågbana runt området, westernbyn och hela Duplovärlden för barnen. Ja, jag kan rekommendera allt på Legoland. En riktig nöjespark för hela familjen.

Som på de flesta nöjesparker och liknande är det relativt dyrt att äta inne på området. Det finns lummiga oaser med bord och stolar för den som har medhavd mat. Bor du i Lalandias stugby är det rätt naturligt att ta med egen matsäck och ha en skön picknick.

Boende då? Ja det häftigaste är att bo på Hotell Legoland. Då kliver du rätt ut på Legoland från hotellets egna entré. Rätt dyrt boende och mat men du slipper köa för att komma in och kan parkera gratis nära hotellet. Om du vill kombinera vistelsen på Legoland med ett besök på vattenlandet Lalandia rekommenderar jag boende i stugbyn som tillhör Lalandia. Då kan man köpa en kombinationsbiljett som omfattar entré till de båda nöjesetablissemangen. Det finns andra hotell och flera av dem har ett samarbete med Legoland. Lalandia däremot har enbart samarbete med Legoland.

Har du frågor och funderingar på Legoland är du välkommen att skriva dem som kommentarer. Jag ska svara så gott jag kan.


Entrén en lördagmorgon precis då de öppnar portarna 10.00.


Det finns många möjligheter att bli blöt på Legoland.


Min cooling i väntan på 4D föreställningen LEGO Racers.


Vattenvärlden inne på Legoland är ett paradis för barnen. Ta med badkläder i er dagpackning.

Annonser

3 thoughts on “Lite om Legoland

 1. Ping: Tweets that mention Lite om Legoland « Jens Rydén -- Topsy.com

 2. Hej,

  Tack för en bra genomgång av Legoland. Jag sitter och försöker tima in ett besök men det ser ut att regna eller vara mule de dagar som är möjliga att komma loss på. Är det helt meningslöst att åka dit om det är dåligt väder och regnar eller man kan ha ganska kul i alla fall?

  Mvh Johan

  • Självklart har man kul på Legoland även om det regnar. Badlandet för barn är egentligen det enda som inte lockar om det är lite kyligt. Barnen blir ju blöta där i vilket fall så regnet har inte någon betydelse.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s