Bowling

Ikväll träffade jag de flesta av mina kollegor på O’Learys i Entré Malmö. Det var roligt. Är tyvärr rätt sällan vi ses då alla är spridda hos olika kunder. Baksidan av att jobba som konsult. Kvällen inleddes med en god middag enligt följande upplägg:

  • Potatisplätt toppad med rökt lax, dikoncreme samt hackad rödlök.
  • Tournedo (200 g oxfilé), mustig rödvinssås, primörer och potatisgratäng.
  • Death by Chocolate

Mums!

När de sista smulorna av den ljuvliga chokladefterrätten var uppätna och tallrikarna renslickade spelade vi bowling i en och en halv timme. Spelade och spelade. Vi hade roligt i sällskap med bowlingklot och käglor. Stilar och poäng varierade stort vissa till mer glädje än andra. Vår chef hade delat in oss i lag och jag vet inte vilken baktanke han hade med det men någon hade han uppenbarligen…

Jag hade jätteroligt den första halvtimmen av bowlingen då O’Learys var upptänt med sin normala belysning. Efter en dryg halvtimme släcktes alla lampor och man drog igång en ljusorgia av kulörta lampor, vandrande ljus, projicerad ljusshow, spotlights och lampor som pulserade med en nära nog stroboskopisk effekt. Där slutade allt att vara roligt för mig. Jag har en balanssjukdom och ljusshowen fick mig att tappa balansen så fort jag lyfte ett ben, vilket man då försöker att göra när slaget med klotet slås. Det tog ett antal omgångar innan jag kom på ett sätt att få iväg klotet utan att tappa balansen fullständigt. Bowlingen blev då aningen roligare men förbannat mycket svårare.

Jag köper att en ljusshow är stämningshöjande men frågan är om den inte tillför mer en fredag eller lördagkväll än en onsdagkväll. För mig gör den sig ännu bättre i samband med en konsert. Bowling i sig är också tillräckligt svårt utan att man behöver spela i en dämpad belysning effektiviserad med en ljusshow. Jag gillar ändå bowling och spelar gärna. Har dock aldrig tidigare spelat discobowling och lär försöka att aldrig mer göra det heller.

STRIKE!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s