Evas bröd

Ett riktigt gott bröd som är både enkelt och snabbt att baka.

1 liter 3% fil
2 dl Solroskärnor
2 dl Vete eller rågkross
5 dl Vetemjöl
5 dl Grahamsmjöl
1 dl Vetekli
1 dl Linfrö
1/4 dl Bikarbonat
2,5 dl Brödsirap
1 tsk Salt

Sätt ugnen på 180°. Blanda alla torra ingredienser. Häll i filen och sirapen. Blanda väl. Häll smeten i två smörade och bröade brödformar. In i ugnen och grädda i 1 timme och 20 minuter.

Note! Bröa är kanske dialektalt. Betyder att man ska hälla ströbröd i form efter att den har smorts in med margarin.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s