Himmapremiär

Äntligen dags igen. Äntligen väder. Äntligen doft av läder. Äntligen rullar bollen igen. Kulan i luften. Äntligen ett par öl på en uteservering på Möllan. Äntligen lever Malmö upp igen efter vintern. Framåt Malmö – Heja di blåe!

Som traditionen påbjuder samlades vi på ett av haken runt Möllan för att äta en bit, öla och snacka laget, året och i vilken omgång guldet är säkrat. I år var det på Nyhavn som vi laddade upp inför himmapremiären av Allsvenskan 2010. En god cheezeburger, några rejälva Staropramen och en Jäger. Game on! Tippandet av slutresultat gick givetvis i himmelsblå favör. Alla i sällskapet trodde på blå seger, fattas bara annat. Vad har Örebro att komma med? Inte en chans att vi förlorar denna matchen. Modet och känslan var på topp då vi tågade till Stadion.

Tifo-gruppen MT96 hade pysslat och åter pysslat för att till denna, den första matchen hemma när föreningen fyller hundra år, smälla 220 000 kronor på ett gigantiskt läktararrangemang som involverade hela Stadion. De hade sytt upp och målat två enorma overhead-dukar som täckte hela norra kortsidan, sytt och satt samman 10 000 flaggor samt sytt och textat 19 banderoller som löpte runt sargen till andra etage på hela arenan. Banderollerna bestod av namnen på de 19 som bildade Malmö FF den 24 februari 1910 i restaurangen på Malmö Idrottsplats, i folkmun känt som Malmö IP. Vackert var det. Stilrent och värdigt Sveriges mest meriterade fotbollsförening.

Matchen då. Jo, självklart vann vi. Inte bara vann förresten, Malmö FF spelade ut Örebro SK efter noter på en gräsmatta i absolut toppskick sett till årstiden. Kom till Malmö alla elitfotbollsföreningar i Sverige för att se och lära hur en fotbollsplan ska anläggas och skötas. Matchen slutade med 3-0 i himmelsblå favör men med lite tur hade det lika gärna kunnat bli 6-0. Nu hade vi inte turen på vår sida och då stannade det vid en komfortabel 3-0 seger. Gott så.

Skönt att kommande bortamatch är mot Gefle IF för oavsett vad jag och många med mig tycker om konstgräs är det ett bättre underlag som tillåter att man spelar fotboll än det underlag som finns på t.ex Råsunda och Fredrikskans. Efter den matchen är det åter himmamatch vilket då innebär ännu en match på perfekt underlag för lag som vill och kan spela fotboll. Jag hoppas och tror att spelet håller i sig och att laget nu har en moral och ett självförtroende som gör oss svåra att tas med.

I stort sett samtliga av de 13 783 åskådare vandrade lyckliga ut från Stadion. Lite trist med en så låg publiksiffra men de som inte var där får skylla sig själva för det var en upplevelse och en match som jag alltid kommer att minnas.

Länkar: Malmö FF sida om matchen

Edit: Hade glömt att publicera inlägget när jag skrev det så det blev en liten backlogg. Dålig, jag vet.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s