Säsongsstart


Äntligen väder, äntligen doft av läder, äntligen rullar bollen igen… Frasen är skriven av Nisse Hellberg och den är väl egentligen mer skriven med den allsvenska hemmapremiären i tanke än säsongspremiären i form av den första träningsmatchen. Nå väl. En bra låt som väl beskriver de känslor vi fotbollsälskare drabbas av då det äntligen blir dags.

Idag var det så säsongspremiär för det mest framgångsrika fotbollslaget i Sverige. Av olika anledningar kunde jag inte vara på plats utan fick nöja mig med att följa matchen på datorn och livesändningen som Sydsvenskan bjöd på. Niklas Skoog var bisittande kommentator. Bara en sån sak. För motståndet stod HB Køge.

I veckan har den gamle hjälten och legenden Joseph Elanga tränat med Malmö FF. Jag är oerhört kluven till detta och följde honom så noga jag kunde i den halvlek han fick på sig att visa vad han kan och kommer att tillföra laget. I den andra halvleken ersattes Elanga av Rasmus Lindkvist som också provspelar just nu och konkurrerar om samma plats. Ingen av dem kommer att peta Ricardinho men nu hade han oturen att skada sig och kommer kanske att missa inledningen av Allsvenskan 2010. Elanga imponerade mest men jag hade gärna sett honom visa mer av sina offensiva takter än han visade. I första halvlek spelade vi med sorgekant till vänster i form av Elanga och Aubynn. De hade ett bra samarbete. Absolut.

Tack och lov sliper jag ens fundera över vem av de två som ska erbjudas kontrakt men personligen ser jag heller Rasmus Lindkvist. Anledningen är att Ricardinho definitivt var en av de bästa vänsterbackarna i Allsvenskan förra säsongen, om inte den bästa till och med. När han är tillbaks kommer den av Elanga och Lindkvist som fått kontrakt, att få nöta bänken. I det läget känns en ung Lindkvist som ett bättre alternativ än 31-årige Elanga. Jag har svårt att se Elanga ta en petning en längre tid och med tanke på vilket strul det har varit kring honom tidigare i både MFF och Brøndby tycker jag att det är ett dumt risktagande. Lindkvist är en påläggskalv och vem vet han kanske blir årets Jasmin Sudic.

Matchens första halvlek var väl okej för att vara en träningsmatch. Den andra halvleken krävde en rejäl kopp starkt kaffe. Dock såg det lovade ut trots att Roland Nilsson gick runt på samtliga 19 spelare i truppen för dagen. Positionsspelet i försvaret imponerade efter bara tre veckors försäsongsträning. Backlinjen spelade bra. Hela 2044 åskådare på plats på Malmö IP. En riktigt bra siffra i ett iskallt Malmö den 23:e januari. Malmö FF skänkte en tia per åskådare till Haiti så det blev drygt 20 himmelsblå papp in på det kontot.

Matchen slutade 5-1 efter mål av Ofere, Halsti, Ofere, Ålen och Hamad.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s