Inspirerande och deprimerande

Nu på morgonen har jag och Peter varit på Slagthuset i Malmö och lyssnat på ett seminarium om den perfekta arbetsmiljön. Föreläsningen utgick från InDesign och hur man som kreatör kan utnyttja det verkyget fullt ut oavsett om det ska produceras för tryck, webb eller interaktiva och mobila lösningar.
D
Föreläsningen hölls av Rufus Deuchler, Evangelist – Creative Solutions Adobe Systems, som var ett rent nöje att lyssna till. Han var enormt kompetent och hade en framtoning och presentationsteknik som gjorde honom intressant att lyssna på.
D
Rufus visade arbetsflöden mellan InDesign, Photoshop Extended, Illustrator och Dreamweaver samt programmet InCopy som var en helt ny bekantskap för mig. Under resans gång gav han tips på bra, ja riktigt bra, användningsmetoder i de olika programmen. Jag fick flera wow-upplevelser i både Photoshop och Illustrator. Presentationen av och arbetsmetoderna i InDesign kändes som en enda sammanhängande wow-upplevelse då jag tyvärr har arbetat på tok för lite i det programmet.

D

Utöver att visa befintliga programversioner bjöd Rufus på en förhandsvisning av några kommande teknologier som bryter ned gränserna mellan online och offline publishing. Tänk att kunna designa i InDesign och med ett klick exportera det hela till Flash och göra sin kreation interaktiv med inslag av en massa finesser.
D
Seminariet var gratis och där hålls några till i Sverige denna omgången. Jag kan verkligen rekommendera dig att ta chansen och lyssna på Rufus Deuchler och låta dig förföras av den perfekta arbetsmiljön full av sprudlande kreativitet.
D
Här kan du se datum för kommande föreläsningar:
D
Scrolla ner en bit så hittar du rubriken ”Välkommen till ett seminarium om den perfekta arbetsmiljön!” och vilka städer som ligger närmast i tur i Sverige.
D
Som sagt, det var ett seminarium om den perfekta arbetsmiljön. Det handlade således inte alls om vår vardagliga arbetsmiljö utan om dess totala motsats. Det var den insikten som utgjorde den deprimerande delen av föreläsningen. Jisses vilka roliga och stimulerande jobb jag kunde ha gjort som teknikinformatör om jag hade fått arbeta med de kreativa verktygen från Adobe istället för FrameMaker, Adobes mest stentråkiga och av mall hårt uppstyrda program som lämnar noll utrymme för kreativitet och spontanitet.
D
Jag vill ha ett roligare jobb!
D
Rufus Deuchler har en Travelouge där han skriver om sina predikoresor världen över. Delvis intressant läsning (http://blogs.adobe.com/rufus/).
Annonser

4 thoughts on “Inspirerande och deprimerande

  1. Jag jobbar i en lika kreativ miljö som du där grafiska profiler, mallar och (brist på)teknik totalt tar udden av inspirationen och där kreativitet är att hitta bakvägar för att lösa en uppgift någorlunda. Nej du Jensa, kreativ för man vara på fritiden 😉

  2. Thank you Jensen, that is a very nice post. Yes, you are right, it is all about the workflow, the Adobe Worklow. Don’t be depressed about this though 😉 I can tell you that in the last years, working in the Creative Suite environment I had the most fun as a graphic designer. I understant that working with FrameMaker templates is not exactly the same, but I truly believe that creativity is needed for that line of work too. Take care, Rufus

  3. Rufus, thanks for the comment. I guess you had someone to translate my text for you.I´ve been using Photoshop since 1993 and I am amased everytime that I learn new ways to work with the program. You gave me some really nice tip.Unforunately I have only been working with InDesign for some small productions but I really like the program and the abilities you have.FrameMakerdoes not give me any kind of creative stimulation. The technical publications I am producing is totally controlled by templates. The creativity I put in my work is to make good illustrations and easily understandable instructions.Again thanks a lot for the comment and may the Adobecadabra be with you.Thanks a lot for a nice seminar.Regards, Jens

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s