Politiker ÄR dumma – Ingen nyhet i och för sig men ändå…

I dagens edition av Sydsvenskan finns en artikel om att invånarna i Lomma Kommun är nöjda med att bo i sin kommun. I en undersökningen framkommer endast tre punkter där vi kommuninvånare är missnöjda. Dessa är: kommunens fritidsanläggningar är otillräckliga, avsaknad av återvinningscentraler samt dåliga bussförbindelser.

Kommunpolitiker Thomas Håkansson kan enligt artikeln förstå det mesta av kritiken, dock inte allt. Han säger ”Kommunikationerna handlar mest om viljan att få pågatåg, och det skjuts ju tyvärr hela tiden på framtiden. Återvinningscentral finns i Gunnesbo, det är lika lätta att köra dit från Bjärred som till Lomma, exempelvis. Det viktigaste är att vi har en station där man kan lämna miljöfarligt avfall. Och det har vi här i Lomma.

Ja du Thomas, hur dum är du egentligen? Tycker du på allvar att vi som bor i Bjärred ska köra i vars en bil till Lund d.v.s drygt 2 mil tur och retur, för att lämna några uttjänta batterier på återvinningscentralen i Gunnesbo? Är lika illa om vi skulle köra till återvinningscentralen i Lomma.

Handen på hjärtat Thomas Håkansson, vore det inte bra mycket smartare ur alla aspekter att sätta upp en batteriholk på den mindre återvinningsstation som vi har i Bjärred. Då kan vi gå eller cykla förbi och lämna in uttjänta batterier. Sen kan EN bil som ändå ska till återvinningsstationen i Bjärred och tömma någon av övriga behållare och containrar, även tömma batteriholken och ta med dess innehåll till återvinningscentralen i Lomma eller Lund.

Känns verkligen som om förtjänsten av att lämna in sina uttjänta batterier försvinner i det miljönegativa som det innebär att köra bil 2 mil för att utföra det hela.

Jisses! Politiker…

Förresten. Samme Thomas Håkansson har jag varit i kontakt med gällande en bil som har dumpats på parkeringen utanför vårt hus. Bilen ägs av en Oliver Luhr – arkitekten bakom Bjerreds Kallbadhus – och denne har helt sonika lämnat kvar den på parkeringen då han och hans familj flyttade från gatan. Parkeringen ägs av kommunen så polisen har ingen rätt att ta hand om bilden då den inte utgör ett hinder för allmän trafik. Det är ett kommunalt ärende har jag fått veta.

Thomas Håkansson måte ha en alldeles speciell inställning till miljövård vilket blir uppenbart eftersom att bilen fortfarande står kvar trots att herr Håkanssons blivit ombedd att få bort den. Han anser säkert åsikt att den inte är ett miljöhot där den står och vittrar.

Bilen, en BMW 520i, har stått där sen januari 2004…

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s