Dags för en grundkulturell utbildning

Ovanstående bild är ett urklipp från dagens edition av Sydsvenskan. Frågan är alltså om man skulle välja Nobelmiddagen eller en konstert med Bruce Springsteen. Svaret som Joakim Sjöberg ger fick mig att sätta morgonkaffet i fel strupe.

Killen måste ha skolkat från mängder av lektioner i ett antal ämnen och sen på något vis lyckats undvika all form av kulturell musikutbildning från samhället. Visst är det tillåtet att inte gilla Springsteen, det är inte det som förpassade mitt kaffe till fel regioner, men att i samma andetag jämställa Paul McCartney med Magnus Uggla är ta mig fan helt orimligt och bortom all sans och sunt förnuft. Den som gjort korrektur av artikeln i Sydsvenskan har åtminstone haft den goda smaken att sätta en punkt mellan meningarna. Dock är den sista meningen ofullständig, fast det har man överseende med då den särar på ett av världens musikaliska genier från en representant av dess motsats.

Ja du Joakim, jag hade nog hellre skurat samtliga golv på akuten i Universitetsjukhuset i Lund liggandes på knä än att gå på en konsert med Magnus pom-pom-pom-ooo-ooo-ooo-i-samma-jävla-takt-alltid-oavsett Uggla. Om du had sagt E-type eller Magnus Uggla hade jag bara skrattat åt det som en rolig kommentar. Nu begår du ett brott. Ja det måste finnas någon global lag som detta uttalande strider mot.

Joakim, det är hög tid för dig att gå en grundkulturell utbildning. Nu. Spring till Studieförbundet Vuxenskolan Joakim, spring. Cause’ Baby we were born to run…

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s