Du är kass…

Oj, oj, oj… Ja, vad mer kan man säga efter att ha sett fotboll i Champions League igår och nu ikväll. Jogo bonito absolut och än en gång slås jag av att Allsvenskan är så långt från jogo bonito man bara kan komma.

Igår såg jag Inter möte Fernebache hemma i Milano. Helt fantastisk fotbollsunderhållning som fick sitt klimax då kung Z stillastående fintade bort en back och stänkte upp bollen i krysset. Det var för övrigt inte vilken back som helst han fintade bort, utan den inte så lite meriterade Roberto Carlos. I love you, Isch liebe disch, Zlatan Ibrahimovic.

Har du missat målet så kan du se det på följande länk:
Zlatan kickar fett

Tidigare ikväll såg jag mitt kära Liverpool ta emot Porto hemma på Anfield. Första halvlek var en riktig duvning mellan två bra spelande lag. Det var spännande och ovisst. Liverpool var tvugna att vinna matchen för att ha en chans att gå vidare från gruppspelet. Efter dryga 20 minuter fick jag jubla då Torres satte första målet på nick vid en hörna. Porto kvitterade dock och efter en underhållande halvlek som lätt hade kunnat ge fler mål, gick de båda lagen in i Anfields innanmäte för att stärka sig inför andra halvlek.

I andra halvlek fick Liverpool igång sitt spel och visade upp lagets fantastiska kunnande när det är som bäst. Porto var långt ifrån dåliga, men de hade inte en chans mot ett tålmodigt, skickligt och effektivt spelande Liverpool. Till slut orkade inte Portos försvar stå emot och Torres gled mellan två backar och smekte in 2-1. Av bara farten satte Gerrard trean på straff och Crouch fyran med huvudet. Då Besiktas besegrade Marseille med 2-1 lever hoppet om ett liv efter gruppspelet med en match kvar att spela. Tabellen ser ut som följer:

1 Porto 5 2 2 1 6-7 8
2 Liverpool 5 2 1 2 14-5 7
3 Marseille 5 2 1 2 6-5 7
4 Besiktas 5 2 0 3 4-13 6

I sista omgången möter Liverpool Marseille på bortaplan i en, som du ser, helt avgörande match. Spännande.

En liten anekdot från matchen…
I FC Porto spelar en kille som heter Przemysław Kazmierczak . Hans artisnamn är Kaz. I andra halvlek frågade Liverpools mittfältsgigant för matchen, Javier Mascherano, honom ”Är du kass?” Den vänlige polacken svarade ”Ja, det är jag.”

Han blev utbytt…

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s