Allsvenskan 2007 – rena skiten

Då var äntligen Allsvenskan 2007 över. Tack för det. Frågan är om den egentligen har spelats då man ser till den uppenbart felaktiga sluttabellen. De som inte kommit ur Beppes godnattstund tycker förmodligen att jag har fel. Skillnaden mellan dem och mig är att jag bedömer mina påståenden utifrån ett ärligt perspektiv, det gör inte de. Att fuska sig till framgång är aldrig okej. Att komma undan med det påvisar brister i systemet och att det är en radikal skillnad i bedömningen utifrån vem man är.

Örebro SK gjorde sig skyldiga till ekonomiska blundrar – de tvångsnedflyttades en division. Trots att de kunde presentera en handlingsplan som kanske skulle räddat upp situationen.

Pyjamaskamraterna gjorde sig skyldiga till grova skattebrott – m a o ekonomiska blundrar. De fick spela kvar i högsta serien. Föreningen klarade sig då man valde att offentligt avrätta två trotjänare och hänga ut dem som skyldiga till det hela.

Jag kommer aldrig att förstå varför ÖSK utan pardon eller chans till upprättelse, inte fick samma möjlighet som pyjamaskamraterna.

*************************************

Domarna har i år varit ett hett samtalsämne. Nivån på deras insatser har varit riktigt usel. Röster höjs för att ha professionella domare i Sverige och jag sållar mig till dem som anser detta. Om det höjer nivån eller inte, vet jag inte. Några garantier för det är omöjliga att sia om. Dock, något måste göras.
Makabert är att en domare de facto medverkade till Allsvenskans avgörande då han i näst sista omgången valde att ge pyjamaskamraterna ett mål som ingen med säkerhet kan säga var giltigt – d.v.s. att h e l a bollen var över mållinjen.

I omgången före var en annan domare igång då han valde att inte döma två regelrätta straffar till Malmö FF i matchen mot pyjamaskamraterna. De onämnbara vann matchen med två mål. Om vi hade fått de straffar vi borde ha haft kanske matchen hade slutat oavgjort och Kalmar FF stått som Svenska Mästare. Surt för Kalmar.

Är det bara domarna i Italien som är mutbara?

Visst kan väl en domare sätta en tvåa på oddset?

*************************************

Malmö FF har letts av Sören Åkeby rakt ner i fördärvet. Arvet efter Tom Prahl lyckades han inte förvalta. Ett lag med en rätt skaplig lägstanivå förvandlades med en serie märkliga spelaraffärer och underliga strategier, till en samling av elva individer som till synes helt utan gemensam uppgift, taktik eller samhörighetskänsla irrade omkring på planen och blev utspelade i match efter match.

Man inledde säsongen bra med formidabla laginsatser mot IF Elfsborg och AIK. Åkeby var dock inte nöjd och behöll inte en vägvinnande startelva. Han placerade ut spelare över alla positioner med en tanke och metodik som inte någon mer än möjligen han själv har förstått och sett vinsten med. Resterande matcher har därför till största delen varit en plåga.

Spelarna har definitivt inte agerat som om de står bakom, eller tror på, sin tränare. Det är om något, ett väldigt illavarslande tecken.

Nu är kontraktstiden med Åkeby – fortfarande en usel tränare som helt saknar meriter som ensam huvudtränare – utgången och han lämnar Skåne som en blöt hund med svansen mellan benen. Snälla ta över pyjamaskamraterna…

*************************************

Stämningen på Malmö Stadion har även den fallerat i år och likt en sten sjunkit långt under den nivå som man vant sig vid de senaste åren. Alla får väl ransaka sig själva och fundera på varför man var och en till mans har sjungit lite mindre och lite lägre i år. Bortsett från premiärmatchen i Borås och hemmamatchen mot AIK har det funnits mycket över att önska av stämningen och stödet till laget.

*************************************

I hemmamatchen mot pyjamaskamraterna stal ledande personer inom tifo-gruppen en svensk flagga med namnet på en av Göteborgs förorter textad över den horisontella delen av korset. De försökte att elda upp den när de höll den över delar av ståplatspubliken. Tack och lov misslyckades de med detta. Vad hade hänt ifall de fått fyr på flaggan och kanske bränt fingrarna och då släppt flaggan ner på publiken under? Då man inte lyckades bränna upp den svenska flaggan valde man att riva sönder den istället.

Oavsett hur mycket lokalpatriot jag är och älskar Skåne så kan jag aldrig förstå eller ha överseende med ett sånt beteende. Ni borde skämmas.

MT96, tyvärr har ni fått den sista slanten från den här svensken. Ni vet vilka ni kan tacka, jag behöver inte skriva deras namn här.

*************************************

Nu lägger jag Allsvenskan 2007 till handlingarna. Imorgon börjar arbetet inför Allsvenskan 2008 med ett medlemsmöte i en av Baltiska Hallens foajéer. Vår nya tränare Roland Nilsson kommer också att vara där. Hoppas att det blir ett givande möte utan en massa fåniga, intetsägande, löftesrika och icke förankrade utspel från buffalo Madsen och Hasse Borg.

Nu vill jag se stora förändringar även i organisationen. Det räcker inte med att se över representationslaget.

*************************************

Allsvenskan 2007 – säsongen som Gud glömde.
Hata, hata, hata Göteborg!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s