IFK Fusk förnekar sig inte

Har precis genomlidet Sportnytt och sett skandalen på Råsunda. Jag förstår inte hur domaren överhuvudtaget kan våga bedöma den bollen som inne. Finns inte en möjlighet att han kan ha sett det så pass bra att han kan vara säker på sin sak. Nej, inte linjedomaren heller.

Det heter hellre fria än fälla, fast det är onekligen rätt märkligt att en mycket möjlig domartavla ska få avgöra Allsvenskan. Malmö FF fick inte de två straffar laget borde ha haft i förra omgången då vi mötte IFK Fusk hemma. Kanske är det så att just delen ”fria” bara gäller pyjamaslaget från västkusten? Två straffar rätt dömda i de situationerna och toppstriden liksom Malmö FF:s kamp om Royal League-plats, hade sett annorlunda ut. Är det bara i Italien som domare är mutade…

Nu hoppas jag innerligt att man på allvar diskuterar målkameror även i fotboll. Det kan mycket väl vara så att IFK Fusk verkligen fick bollen över mållinjen och då är det slutdiskuterat. Det lär vi aldrig någonsin få veta dock. Nu lär det ältas om och om igen. Rättvisa hade kunnat skipas direkt med ett kortare speluppehåll där domarteamet hade kunnat gjort en korrekt bedömning med hjälp av filmklipp från målkamerorna.

Belackarna av målkameror hävdar att det skulle rycka sönder spelet med ideliga avbrott för konfirmerande av domslut med hjälp av filmklipp. Känns som rena nonsensargumenten. Målkameror används givetvis på exakt samma sätt som i hockey d.v.s endast vid riktigt tveksamma målsituationer. Så väl publiken, som domare, spelare och övriga kring respektive lag hade definitivt fått en trevligare upplevelse av matchen om man i efterhand slapp att enbart diskutera tveksamma målsituationer.

Om nu det tragiska skulle inträffa på söndag att svenska mästarna är ett lag som spelar i pyjamas, käkar pyttipanna och anser sig själva vara förträffligt goa, känns det ännu värre i själen då man betänker att det möjliggjordes på grund av felaktiga domslut.

Mörker.

Fy fan för IFK Fusk…

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s